Loading video...

Video Failed to Load

Go Home

Did anyone else know this was a rule???

2,250,163 views • 20 hours ago •via X (Twitter)

35 Comments

Rebel Williams⌚️'s profile picture
Rebel Williams⌚️19 hours ago

QB only one that knows the rules

PaidTourist's profile picture
PaidTourist19 hours ago

I swear I saw a team spike the ball with 2 seconds left once

Matt Gaul's profile picture
Matt Gaul19 hours ago

Heads up play by one player only.

Mat's profile picture
Mat20 hours ago

So it takes 3 seconds to snap and spike a ball per NCAA logic 🤔🤔 that actually makes sense 😂😂😂😂

BeeJ's profile picture
BeeJ19 hours ago

WR sold the easiest touchdown of his life

VolHendrix🍊's profile picture
VolHendrix🍊18 hours ago

How tf are you supposed to spike a football w 1 second dumbass ?😭

Cory McCarthy's profile picture
Cory McCarthy19 hours ago

I do know the rule and I am happy the qb knew it. just wish someone fast also knew the rule if I was the qb.

jawnny drama's profile picture
jawnny drama18 hours ago

I felt like they say that rule all the time in games

Tremell's profile picture
Tremell20 hours ago

Even if there wasn't a rule 2 seconds would have left 0:00 after a spike anyway...

John Ramos's profile picture
John Ramos19 hours ago

Happened to Miami vs Fl State like 4 years ago

Facts Matter's profile picture
Facts Matter19 hours ago

There was only 1 second left.

kdog350's profile picture
kdog35019 hours ago

Yes it is a rule. Mike Norvell (now fired) knew this rule and successfully won the game in 2021 against Miami because of it😂

Michael's profile picture
Michael19 hours ago

If the offense is out of a live, moving play without the clock stopping at all, the 3 second minimum rule does not apply. If a team hustles to the line and snaps the ball with 2 seconds left while the clock is actively ticking, they can legally spike it

Mr.Awesome's profile picture
Mr.Awesome18 hours ago

Iowa vs Michigan ending look it up

Rick Hall's profile picture
Rick Hall18 hours ago

NCAA RULE book states clearly that a minimum of 3 seconds on the game clock is required to spike the ball And still have time for another play period.

tylerscott's profile picture
tylerscott18 hours ago

Can’t spike inside 3 seconds

Church Hill's profile picture
Church Hill18 hours ago

Pretty well known rule

Joe's profile picture
Joe18 hours ago

Yes this rule was made like 5-10 years ago because they got tired of replaying spike plays and trying to frame by frame a football being thrown straight at the ground

coctopus's profile picture
coctopus18 hours ago

The only reason I know this rule is because FSU beat Miami with this rule like 5 years back

Michael Shea's profile picture
Michael Shea18 hours ago

I knew it. Because I was at the Rose Bowl when they screwed WAZZU and Ryan Leaf at the end of the game. He spiked it with 2 seconds left and it was clearly spiked BEFORE zero. So they made up this rule after the fact to “clarify”

Charlie's profile picture
Charlie19 hours ago

@TTG__CB Didn’t know this rule till 5 years ago watching a game

professordeez2's profile picture
professordeez218 hours ago

This happened to Tennessee this year and they ended the half. We spiked it right as 1 ticked off the clock. Ref said that’s the end of the half

B1G Mhawk's profile picture
B1G Mhawk20 hours ago

Yeah Go back to Iowas game winner against Michigan this year. Iowa catches a pass to set final play up but there’s only 2 seconds on the clock& Iowa has no timeouts. Only reason Iowa got to draw up a play is a Michigan player got injured on the play. Officials TO. Saved Iowa

Flexingtonz's profile picture
Flexingtonz19 hours ago

would’ve been an easy touchdown had EVERYONE knew that thats why you don’t overlook ANYTHING in your profession even the rules.

Chris's profile picture
Chris19 hours ago

I didn’t know it was a rule, but I also knew that he wouldn’t be able to successfully clock it with one second.

GameHer 😘's profile picture
GameHer 😘18 hours ago

I did not know this 🤔 I know I've seen teams do it with less but now I'm going to be paying extra attention.

Jordan Bowley's profile picture
Jordan Bowley19 hours ago

How does anyone claim to be a fan of the sport & not know this by now? It’s been a rule for years, & it situationally happens all the time

Doc Cognac's profile picture
Doc Cognac18 hours ago

Thats just situational awareness

gmalcolms 🇯🇵🇺🇸🇮🇹🇺🇦's profile picture
gmalcolms 🇯🇵🇺🇸🇮🇹🇺🇦19 hours ago

wtf didn't the receiver go long?

CowboyBill's profile picture
CowboyBill18 hours ago

Goofiest rule of all time

aj's profile picture
aj18 hours ago

why would u spike the ball with 1 second? the half would be over

Ronnie Rizzo's profile picture
Ronnie Rizzo18 hours ago

IF I knew... I guess I'd have spiked it anyway & just prayed they didn't know....? I guess... you'd hope they'd stop play & check the end of the last play to check the clock?? But I get it. That too cld let em run the FG team on. Did NOT know it was a rule either. Something to commit to memory.

D-Mac's profile picture
D-Mac18 hours ago

Nahhhhh somebody just made that rule up ain’t no way 💀

Dot's profile picture
Dot18 hours ago

So he did right?

JimboSlice's profile picture
JimboSlice18 hours ago

There's a very good chance that you have the most annoying voice I've ever heard. Just sayin

Related Videos

did anyone else know that real title belts are velcro? 😭😭
0:34

Sensitive content

did anyone else know that real title belts are velcro? 😭😭

francesca

616,112 views • 1 year ago